Auto

Egmond aan Zee is tussen 8.00 en 18.00 uur afgesloten voor al het binnenkomend autoverkeer. De organisatie raadt je aan de auto te parkeren op één van de onderstaande parkeerplaatsen en vanaf daar met een pendelbus verder te reizen naar Egmond aan Zee.

P1 Alkmaar bij Sportpaleis Alkmaar (wielerstadion), bij De Meent
Adres: Terborchlaan 200, 1816 LE Alkmaar.
  • Komend vanaf de A9; neem afslag 12 richting Alkmaar; bij rotonde de derde afslag richting Den Helder/Heiloo; na 3,3 km linksaf de Terborchlaan (N512) op richting Egmond; na 300 meter rechtsaf naar Sportpaleis Alkmaar.

P2 Alkmaar bij P+R Bergermeer
Adres: Robonsbosweg 1, 1816 MK Alkmaar
  • Komend uit Noord-Holland noord (Den Helder, Schagen) en Noord-Nederland (Afsluitdijk) rijd je via de noordelijke Randweg (N9) om Alkmaar; neem afslag Bergen; na ongeveer 100 meter sla je linksaf naar de Robonsbosweg.

P3 Heiloo bij Winkelcentrum ’t Loo
Adres: Heerenweg 53, 1851 KN Heiloo
  • Komend uit de Coentunnel, de Zeeburgertunnel, de Zaanstreek, Uitgeest via de N203 naar Heiloo; rechtdoor tot het Witte Kerkje; linksaf op rotonde, weg volgen naar de parkeerplaatsen.

P4 Heiloo bij NS-station
Adres: Stationsweg 90/A, 1851 LM Heiloo
  • De opstapplaats van de pendelbus bevindt zich op circa 100 meter aan de westzijde van NS-station Heiloo.

P5 Heiloo bij Zwembad Het Baafje
Adres: De Omloop 11, 1852 RJ Heiloo
  • Via Uitgeest-Limmen (N203) naar Heiloo; rechtdoor tot voorbij het Witte Kerkje; linksaf de Kerkelaan in. Na ongeveer 3 km Zwembad Het Baafje rechts van de weg. Hier, en in de aangrenzende woonwijk, kun je de auto parkeren. Vanaf Het Baafje is het 200 meter lopen naar de Heilooër Zeeweg, waar je op de pendelbus kunt stappen.

Parkeren in Egmond

Bij aankomst vóór 8.00 uur kun je de auto ook in Egmond-Zuid parkeren. Dit is 15 minuten lopen naar de sporthal. Parkeer je in Egmond-Zuid, houdt er dan rekening mee dat je het dorp pas na afloop van het evenement kunt verlaten. Files kunnen dan voor vertraging zorgen.

Spits

Tussen 14.30 en 16.00 uur is er een piek in het aantal deelnemers dat Egmond aan Zee wil verlaten. Hierdoor kunnen er files ontstaan. Vervelend voor de deelnemers en de organisatie. Heb je geen haast, dan kun je tussen 14.30 en 16.00 uur beter even wachten in een horecagelegenheid.