• Nieuws
  • Deelnemerslimiet halve marathon nadert

Deelnemerslimiet halve marathon nadert

Voor hardloopliefhebbers begint het nieuwe jaar in Egmond, tijdens de NN Egmond Halve Marathon op zondag 13 januari 2019. Jaarlijks trekt dit spektakel aan het begin van het nieuwe jaar een grote stroom hardlopers naar de Noord-Hollandse badplaats. De belangstelling voor dé winterklassieker is ook dit jaar weer groot. Meer dan 13.500 hardlopers schreven zich de afgelopen maanden al in. Dit betreft zowel individuele deelnemers als teams van bedrijven, die meedoen aan de Businessloop. De startbewijzen voor de hoofdafstand, de 21,1 km, zijn reeds voor 80 procent verkocht. Voor iedereen die liever een kortere afstand loopt, is er de kwart marathon (10,5 km).

Internationaal deelnemersveld
Opvallend is de grote interesse uit het buitenland. Honderden lopers uit 29 verschillende landen komen een weekend naar Egmond aan Zee voor de unieke sfeer van de NN Egmond Halve Marathon. Uiteraard zijn daarbij veel deelnemers uit Duitsland, België, Luxemburg en Groot-Brittannië, maar ook lopers uit Italië, Polen, Finland en de Verenigde Staten hebben zich ingeschreven voor het evenement. Veel hotelaccommodaties in de regio zijn dan ook al volgeboekt. Zo ook partner van het evenement, Hotel Zuiderduin, dat een speciaal ‘Egmond’ arrangement aanbiedt.

Uitdagend parcours
De combinatie van verharde én onverharde wegen plus de wisselende weersomstandigheden zorgen ieder jaar weer voor een geweldig spektakel op het Noordzeestrand en in de duinen van het Noordhollands Duinreservaat. Volgens velen tel je als hardloper pas écht mee als je ‘Egmond’ een keer gelopen hebt.

Egmond Mini Marathon
Voor de allerkleinste hardlopers wordt de Egmond Mini Marathon georganiseerd. Dit onderdeel is speciaal voor kinderen van 4 t/m 13 jaar. De start vindt plaats in de Voorstraat in het centrum van Egmond aan Zee. De finish is op de Zeeweg voor Hotel Zuiderduin, waar alle kids worden ontvangen als echte helden, net als de deelnemers aan de halve of kwart marathon.

Laatste maand om in te schrijven
Inschrijven is nog mogelijk t/m dinsdag 1 januari. Er kunnen maximaal 13.500 deelnemers meedoen aan de halve marathon en 5.000 aan de kwart marathon.