• Egmond evenementen

Egmond evenementen

Naast de Saucony Egmond Halve Marathon organiseert Le Champion nog twee evenementen in Egmond, namelijk de strandrace AGU Egmond-Pier-Egmond op zaterdag 7 januari en de Egmond Wandel Marathon tegen reuma op zaterdag 21 en zondag 22 januari.

AGU Egmond-Pier-Egmond
AGU Egmond-Pier-Egmond is met 4.000 deelnemers al jaren de grootste en meest aansprekende ATB Strandrace van Nederland en daarbuiten. De mountainbike top en wegrenners van naam gaan in het massale deelnemersveld de strijd aan, in een open wedstrijd over het Noordzeestrand onder vaak zware weersomstandigheden. De boulevard van Egmond aan Zee is wederom het decor van start en finish, waar een enorme mensen massa de ontknoping ieder jaar weer bijwoont. Meer informatie: www.aguegmondpieregmond.nl.

Egmond Wandel Marathon tegen reuma
Dit winterse wandelweekend is voor vele wandelaars een goed begin van het nieuwe wandeljaar. Wandelaars kunnen kiezen of ze één of twee dagen willen wandelen en op welke dag zij de Noordroute, richting Bergen aan Zee, en de Zuidroute, richting Castricum aan Zee, willen afleggen. Het parcours van beide afstanden leidt wandelaars langs het Noordzeestrand en door het Noordhollands Duinreservaat. De Noordroute doet ook de Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer aan. Schitterende natuurgebieden en tegelijk een mooie uitdaging om de conditie te beproeven. Meer informatie: www.egmondwandelmarathon.nl.