• Parcours

Parcours

De hoofdafstand tijdens de NN Egmond Halve Marathon is natuurlijk de 21,1 km. Vanwege het uitdagende parcours en de strijd tegen de elementen misschien wel de zwaarste halve marathon van Nederland. Daarnaast staat er ook een kwart marathon, oftewel 10,5 km, op het programma. De ideale afstand voor beginnende hardlopers of liefhebbers van een kortere afstand.

Parcours Halve Marathon

Parcourskaart Egmond 2019 half HRDe halve marathon start op de Boulevard Noord in Egmond aan Zee. Via de hoofdstrandopgang begin je direct aan de eerste 7 km over het strand. In Castricum aan Zee tref je bij de strandafgang een pittige klim en loop je het Noordhollands Duinreservaat binnen. Via de onverharde Vlewoscheweg en de Grote Veldweg kom je uit op Kennemerduin Camping Bakkum, waar het kwart marathon punt ligt. Je bent hier dus op de helft! Er volgen verharde wegen tot Egmond via de Van Speyklaan, de Staringweg, de Herderslaan en de Van Oldenborghweg. Via de Bloedweg klim je Egmond aan Zee weer binnen. Dit is een behoorlijke heuvel. Daarna komt de Van Speijk Vuurtoren in zicht, hier wacht je een laatste kleine klim. Vanaf de vuurtoren is het tenslotte nog 200 meter tot de glorieuze finish.

Klik hier voor meer informatie over het parcours.

Parcours Kwart Marathon

Parcourskaart NN Egmond Kwart Marathon 2019De kwart marathon start net als de halve marathon op de Boulevard Noord. Na de start loop je eerst een ronde van 3 km door de badplaats. Via de hoofdstrandopgang loop je vervolgens ruim 2 km over het strand tot aan Egmond-Binnen. Hier volgt een behoorlijke klim richting het Noordhollands Duinreservaat van PWN. Er volgen verharde wegen tot Egmond aan Zee met een heuvelachtige Middenweg en de Van Oldenborghweg. Via de Bloedweg klim je Egmond aan Zee weer binnen. Dit is een behoorlijke heuvel. Daarna is het nog 500 meter naar de finish op de Zeeweg, vlak na Hotel Zuiderduin.

Klik hier voor meer informatie over het parcours.