Pendelbussen

Egmond aan Zee is tussen 8.00 en 18.00 uur afgesloten voor al het binnenkomend autoverkeer. Binnen die tijden is Egmond te bereiken met pendelbussen, met de fiets of lopend. Wij raden deelnemers én toeschouwers aan gebruik te maken van de pendelbussen. De bussen rijden over de autovrije Heilooër Zeeweg of de Hoeverweg direct naar Sporthal De Watertoren in Egmond aan Zee. Vanuit Alkmaar duurt dit gemiddeld 15 tot 20 minuten en vanuit Heiloo gemiddeld 15 minuten. Je kunt de auto op deze locaties parkeren

Buskaartje

Om gebruik te kunnen maken van de pendelbussen, is een buskaartje vereist. Indien je één of meerdere kaartjes hebt besteld (€ 3,95 per stuk), dan tref je deze bij jouw startnummer aan. Kaartjes zijn daarnaast bij vertrek van de bussen voor € 5,00 per stuk verkrijgbaar. Kinderen t/m 13 jaar reizen gratis met de pendelbus.

Mocht je ter plekke nog een kaartje willen aanschaffen, houd er dan rekening mee dat het op bepaalde momenten erg druk kan zijn bij de verkoopunits en dat pinnen hier niet mogelijk is.

Vertrektijden

De pendelbussen vertrekken vanaf 8.30 uur van deze opstapplaatsen. Gemiddeld vertrekt er elke vijf minuten een bus. Pendelbussen rijden tot uiterlijk 12.00 uur naar Egmond aan Zee.

Na afloop

De bussen vertrekken vanuit Egmond aan Zee vanaf de Sportlaan, nabij VV Egmondia. Dit is op ongeveer 200 meter afstand van Sporthal De Watertoren. De pendelbus rijdt vanaf 12.00 tot 18.00 uur terug naar Heiloo en Alkmaar.

Spits

Tussen 14.30 en 16.00 uur is er een piek in het aantal deelnemers dat Egmond aan Zee wil verlaten. Hierdoor kunnen er langere wachttijden bij de pendelbushalte ontstaan. Vervelend voor de deelnemers en de organisatie. Heb je geen haast, dan kun je tussen 14.30 en 16.00 uur beter even wachten in een horecagelegenheid, dan in de rij voor de bussen. Er worden tijdens de spits wel extra bussen ingezet. Op deze manier hopen we de wachttijden zoveel mogelijk te beperken. Egmond is echter een kustdorp met slechts één uitvalsweg, waardoor oponthoud nooit helemaal te voorkomen is. Er zullen dit jaar 5 pendelbussen tot 18.00 uur doorrijden, zodat deelnemers en supporters niet gehaast het dorp uit hoeven.

Busreizen 

Vanuit heel Nederland reizen groepen naar de NN Egmond Halve Marathon. De touringcars worden op loopafstand van Sporthal De Watertoren gestald. De initiatieven worden ieder jaar hier uitgelicht.