Pre-Run NN Egmond Halve Marathon


In 2021 introduceert Le Champion een nieuwe reeks Pre-Runs in voorbereiding op onze hardloopevenementen. Wanneer je in training bent voor de NN Egmond Halve Marathon of kwart marathon, mag de Pre-Run NN Egmond Halve Mararthon, voorheen de Midwinterduinloop, niet ontbreken in je trainingsschema. Op zaterdag 11 december kunnen 1.000 deelnemers meedoen aan deze eerste editie die plaatsvindt in Egmond-Binnen.

Met nog een maand te gaan en een 16 en 8 km op het programma, een ideale voorbereiding op beide onderdelen! Ook als je niet in training bent voor de NN Egmond Halve ­Marathon, ben je natuurlijk van harte welkom bij deze run. Na de start bij Dorpshuis de Schulp loop je door het bos, de duinen en over de heide van het Noordhollands Duinreservaat, waar je zomaar de route van een kudde wilde paarden of Schotse Hooglanders kunt kruisen.
Datum
Zaterdag 11 december 2021
Afstanden
8 en 16 km
Inschrijven
Schrijf je hier in!
Start en finish
Nabij Dorpshuis de Schulp
Visweg 45
1935 EB Egmond-Binnen

Inschrijven

Inschrijven voor de Pre-Run NN Egmond Halve Marathon kan vanaf nu. De inschrijving zal anders gaan dan voorheen met de Midwinterduinloop. Zo zal de inschrijving enkel online plaatsvinden via onze website en zal er geen inschrijving zijn via hardloopwinkels en ook is inschrijven op de dag zelf niet mogelijk.
Tarieven
8 km€ 8,-
16 km€ 12,-

Start en finish

Start
Het startschot van de Pre-Run NN Egmond Halve Marathon luidt om 11.00 (onder voorbehoud) voor beide afstanden. De start vindt plaats nabij Dorpshuis de Schulp (Visweg 45, Egmond-Binnen).

Finish
De finish is op dezelfde locatie als de start. Na de finish ontvang je een flesje sportdrank. Wij verzoeken je na het passeren van de finishlijn direct door te lopen.

Parcours

De route kent twee afstanden: 8 en 16 kilometer. De lopers voor beide afstanden vertrekken tegelijk. Het parcours kent twee lussen die je -naar gelang de afstand- meerdere keren loopt. De hele route door bos, duin en heide is met bordjes uitgezet en op de belangrijkste punten staan medewerkers. Klik op de parcourskaart voor de vergroting van de kaart.

Wanneer het nieuwe parcours voor de editie van 2021 bekend is, zal deze hier worden geplaatst. 

Bereikbaarheid

Vanwege beperkte parkeergelegenheid in Egmond Binnen o.a. door de overlast van vorig jaar, vragen wij de deelnemers indien mogelijk op de fiets te komen. Kom je toch met de auto, dan begeleiden we je naar de parkeerplaats van de PWN en van Gasterij New Westert aan de Oude Schulpweg, alsook naar de parkeerplaats van de camping aan de Sint Adelbertusweg. Kom op tijd!

Goede doel

Le Champion stimuleert hardlopen voor een goed doel. Bij de Pre-Run NN Egmond Halve Marathon is het daarom voor iedere deelnemer mogelijk zich in te zetten voor het goede doel. Je loopt dan niet alleen voor jezelf, maar ook voor een ander! 
PWN, het officiële goede doel van de NN Egmond Halve Marathon, is ook het goede doel van deze Pre-Run. Dit jaar wil PWN het sponsorbedrag van Le Champion gebruiken om verbeteringen voor amfibieën te realiseren. Amfibieën, zoals kikkers, padden en salamanders, zijn vaste bewoners van het Noordhollands Duinreservaat. De dieren zijn niet veeleisend, maar kunnen wel wat hulp gebruiken bij het oversteken van wegen en paden. De dieren houden van de ondiepe poelen, waar het water wat warmer is en van veilige oversteekplaatsen. Er zijn nog verschillende plekken in het duin waar het veiliger of aantrekkelijker kan worden inricht.

De Pre-Run NN Egmond Halve Marathon wordt mede mogelijk gemaakt door