Goede doel

Le Champion stimuleert het lopen voor het goede doel. Bij de NN Egmond Halve Marathon is het daarom voor iedere deelnemer mogelijk zich in te zetten voor het goede doel. Je loopt dan niet alleen voor jezelf, maar ook voor een ander! Dat kan op twee manieren.

1. Donatie bij online inschrijving

Amfibieën, zoals kikkers, padden en salamanders, zijn vaste bewoners van het Noordhollands Duinreservaat. De dieren zijn niet veeleisend, maar kunnen wel wat hulp gebruiken bij het oversteken van wegen en paden. De dieren houden van de ondiepe poelen, waar het water wat warmer is en van veilige oversteekplaatsen. Er zijn nog verschillende plekken in het duin waar het veiliger of aantrekkelijker kan worden inricht. Dit jaar wil PWN het sponsorbedrag van Le Champion gebruiken om verbeteringen voor amfibieën te realiseren.

Onderzoek toont dalende trend
Een meerjarig onderzoek naar aantallen amfibieën toont aan dat amfibieën het moeilijk hebben. Enthousiaste vrijwilligers helpen met veel geduld dieren de weg over te steken en tellen daarbij de aantallen. De jaarcijfers tonen, ondanks alle inspanningen, een dalende trend. Met name de - voor iedereen zo bekende - gewone pad gaat in aantallen achteruit. Dit geldt landelijk maar zeker ook bij in het Noordhollands Duinreservaat.
Ieder jaar steken duizenden amfibieën de Zeeweg over naar voortplantingswateren in de lager gelegen poldergebieden. De aantallen worden geteld en de daling is met name de laatste jaren erg sterk. Een verklaring kan worden gezocht in de droge zomers, de drukte op de wegen en de verminderde kwaliteit van de voortplantingswateren.

Pilot in faunatunnel
Door tunnels onder de weg en ook geleidingsschermen langs de weg wordt geprobeerd om het aantal verkeersslachtoffers sterk te verminderen.
Het afgelopen jaar is er een pilot gestart in een van de bestaande faunatunnel. Met behulp van technologie zijn de aantallen en de soorten vastgesteld. Een laser en een kleine camera nemen alles waar wat er door de tunnels kruipt, glibbert en beweegt. Door deze informatie vergroot de de kennis over amfibieën en zo kunnen er nog gerichtere maatregelen worden genomen.

Nieuwe voorzieningen
Het is belangrijk dat de voorzieningen in het duin op orde zijn. Door de kwaliteit en de kwantiteit van poelen in het duin te vergroten zullen meer dieren op locatie blijven en niet de weg over hoeven te steken. Poelen verbeteren voor amfibieën door flauwere oevers en ondiep water. In ondiepe poelen stijgt de watertemperatuur sneller en is de kans op een succesvolle voortplanting groter. Bij hogere temperaturen ontwikkelen de larven zich namelijk beter.
Er wordt ook gekeken naar het aanleggen van nieuwe geschikte kraamkamers voor amfibieën. Hiervoor worden er op geschikte locaties nieuwe poelen aangelegd. Zo wil PWN de trend keren en streven naar een duurzame populatie amfibieën in het duin.

PWN werkt nauw samen met de Provincie Noord-Holland en de gemeentes om nieuwe voorzieningen te realiseren.

Meedoen voor het goede doel

  • Door deze sportieve uitdaging aan te gaan, vraag je aandacht voor het goede doel;
  • Met een online sponsorformulier vraag jij jouw netwerk om je te steunen;
  • Op deze manier worden dankzij jouw inzet belangrijke projecten ondersteund.

Enkele voordelen voor jou 

  • Lid worden van een team en een leuke manier om iets voor het goede doel te doen;
  • Bevoorrechte startpositie;
  • Groepsfoto voor de start, de foto is na afloop gratis te downloaden;
  • Elke deelnemer ontvangt een speciale herinnering;
  • Exclusief gebruik kleed- en doucheaccommodatie;
  • Exclusieve toegang tot de verwarmde businesstent;
  • Eeuwige roem voor jouw goede daad!


Goede Doelen Halve Marathon

€ 370,-  


Goede Doelen Kwart Marathon 

€ 260,- 


2. Inschrijven goede doelen

Alléén goede doelen, die door de belastingdienst zijn aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI), kunnen aan de NN Egmond Halve Marathon meedoen. Bedrijven die zich voor een goed doel willen inzetten, kunnen zich niet aanmelden voor de Goede doelen run. Uiteraard kan een bedrijf zich dan wel bij het desbetreffende goede doel melden, om via dat goede doel aan de NN Egmond Halve Marathon mee te doen.


3. Ingeschreven goede doelen

Maag Lever Darm Stichting
Loop jij dit jaar de Halve van Egmond op zondag 10 januari? En wil je met een extra goed gevoel de finish behalen? Loop dan voor de Maag Lever Darm Stichting en koppel jouw hardloopprestatie aan een sponsoractie. Steun jij ons, dan steunen wij jou met een volledig actiepakket inclusief startbewijs.
Helaas wordt het leven van miljoenen mensen, elke dag weer, ontregeld door spijsverteringsziekten. Ziekten die zorgen voor schaamte, onzekerheid en pijn. Ziekten die soms zelfs overlijden tot gevolg kunnen hebben. Zolang dat het geval is, zullen wij voor deze mensen blijven strijden. 

De Maag Lever Darm Stichting financiert onderzoek om spijsverteringsziekten te voorkomen en te bestrijden. Strijd jij met ons mee? Meld je dan nu aan!


4. Donaties werven via Pifworld

Pifworld is het online platform waar deelnemers makkelijk voor jouw goede doel in actie kunnen komen. Maar er kan nog veel meer. Jij als non-profit kan makkelijk projecten en events toevoegen, een community om je organisatie bouwen, vacatures plaatsen en samenwerken met scholen en bedrijven. 
Steun een deelnemer of maak gratis jullie non-profit pagina aan. Zo kunnen jullie deelnemers direct in actie komen. Via Pifworld gaan alle donaties direct door naar de non-profit organisatie. Wij helpen je graag – neem voor meer informatie of vragen gerust contact op met Harmen via harmen@pifworld.com.