Goede doel

Le Champion stimuleert het lopen voor het goede doel. Bij de NN Egmond Halve Marathon is het daarom voor iedere deelnemer mogelijk zich in te zetten voor het goede doel. Je loopt dan niet alleen voor jezelf, maar ook voor een ander! Dat kan op twee manieren.

1. Donatie bij online inschrijving

Het Noordhollands Duinreservaat: dé plek voor vogels

Alleen al in Nederland zien we meer dan 360 vogelsoorten voorbij komen: van insecteneters tot vleeseters en van weidevogels tot bosvogels. Vogels zijn echte wereldreizigers die enorme afstanden kunnen afleggen. Absolute recordhouder is de Noordse Stern. Met zijn broedplek op de noordpool en overwinteringsplek op de zuidpool vliegt deze vogel elk jaar maar liefst 70.000 kilometer! Vogels houden ook de insectenstand op peilbestuiven bloemen en planten en verspreiden hun zaden. Andere vogels zijn weer de opruimers in onze natuur, zoals gieren. En wist je dat de poep van zeevogels goed is voor de conditie van koraalrif? Kortom: vogels zijn uniek en onmisbaar in een goed werkend ecosysteem.

Nederland is een waterrijk gebied en met een kust van meer dan 300 kilometer een belangrijke vogeltrek route. Niet verwonderlijk dus dat het Noordhollands Duinreservaat dé plek is voor vogels om te eten en te broeden. Om de duinnatuur gezond te houden is de bescherming van vogels cruciaal. We doen er alles aan om hun leefgebied zo goed mogelijk in stand te houden. Zo hebben we broedplekken gecreëerd voor een bijzondere duinvogel: de Tapuit. En met succes want de Tapuit heeft dit jaar op meerdere plekken jongen grootgebracht!

Maar we zijn er nog niet. De vogels in het duingebied kunnen zeker nog een extra steuntje in de rug gebruiken. Zo willen we nog meer aantrekkelijke locaties creëren voor bijzondere vogels in het duingebied. Naast maatregelen in de natuur is goede voorlichting en educatie over vogels ook hard nodig. Er is nog zoveel te veel te leren en ontdekken over vogels! We willen graag een vogelwandelroute maken in het Noordhollands Duinreservaat, inclusief vogelkijkschermen, een educatieprogramma voor kinderen en misschien zelfs een vogeltentoonstelling in bezoekerscentrum De Hoep. Onze projecten voor de vogels kunnen alleen gerealiseerd worden met hulp van de deelnemers aan de Halve marathon van Egmond. Daarom hopen wij dat het bedrag aan donaties net zo fantastisch is als bij de afgelopen editie! Alvast hartelijk dank!

2. Deelnemen in een goede doelen team

Wil jij met jouw sportieve uitdaging het goede doel steunen? Reserveer een startbewijs bij één van de deelnemende goede doelen (vanaf augustus bekend) en geef extra betekenis aan jouw prestatie.

Meedoen voor het goede doel

  • Door deze sportieve uitdaging aan te gaan, vraag je aandacht voor het goede doel;
  • Met een online sponsorformulier vraag jij jouw netwerk om je te steunen;
  • Op deze manier worden dankzij jouw inzet belangrijke projecten ondersteund.

Enkele voordelen voor jou 

  • Lid worden van een team en een leuke manier om iets voor het goede doel te doen;
  • Bevoorrechte startpositie;
  • Groepsfoto voor de start, de foto is na afloop gratis te downloaden;
  • Elke deelnemer ontvangt een speciale herinnering;
  • Exclusief gebruik kleed- en doucheaccommodatie;
  • Exclusieve toegang tot de verwarmde businesstent;
  • Eeuwige roem voor jouw goede daad!


Goede Doelen Halve Marathon

€ 370,-  


Goede Doelen Kwart Marathon 

€ 260,- 


Inschrijven goede doelen

Alléén goede doelen, die door de belastingdienst zijn aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI), kunnen aan de NN Egmond Halve Marathon meedoen. Bedrijven die zich voor een goed doel willen inzetten, kunnen zich niet aanmelden voor de Goede doelen run. Uiteraard kan een bedrijf zich dan wel bij het desbetreffende goede doel melden, om via dat goede doel aan de NN Egmond Halve Marathon mee te doen.


3. Ingeschreven goede doelen

Maag Lever Darm Stichting
Loop jij dit jaar de Halve van Egmond op zondag 10 januari? En wil je met een extra goed gevoel de finish behalen? Loop dan voor de Maag Lever Darm Stichting en koppel jouw hardloopprestatie aan een sponsoractie. Steun jij ons, dan steunen wij jou met een volledig actiepakket inclusief startbewijs.
Helaas wordt het leven van miljoenen mensen, elke dag weer, ontregeld door spijsverteringsziekten. Ziekten die zorgen voor schaamte, onzekerheid en pijn. Ziekten die soms zelfs overlijden tot gevolg kunnen hebben. Zolang dat het geval is, zullen wij voor deze mensen blijven strijden. 

De Maag Lever Darm Stichting financiert onderzoek om spijsverteringsziekten te voorkomen en te bestrijden. Strijd jij met ons mee? Meld je dan nu aan!


4. Donaties werven via Pifworld

Pifworld is het online platform waar deelnemers makkelijk voor jouw goede doel in actie kunnen komen. Maar er kan nog veel meer. Jij als non-profit kan makkelijk projecten en events toevoegen, een community om je organisatie bouwen, vacatures plaatsen en samenwerken met scholen en bedrijven. 
Steun een deelnemer of maak gratis jullie non-profit pagina aan. Zo kunnen jullie deelnemers direct in actie komen. Via Pifworld gaan alle donaties direct door naar de non-profit organisatie. Wij helpen je graag – neem voor meer informatie of vragen gerust contact op met Harmen via harmen@pifworld.com.