Kwart marathon 

Kwart marathon 

Naast de hoofdafstand van de halve marathon, is het in Egmond ook mogelijk om een kwart marathon (10,5 km) te lopen. De ideale afstand voor beginnende hardlopers of liefhebbers van een kortere afstand.

Parcours

De kwart marathon start op de Boulevard Noord. Na de start loop je eerst een ronde van 3 km door de badplaats. Via de hoofdstrandopgang loop je vervolgens ruim 2 km over het strand tot aan Egmond-Binnen. Hier volgt een behoorlijke klim richting het Noordhollands Duinreservaat van PWN. Er volgen verharde wegen tot Egmond aan Zee met een heuvelachtige Middenweg en de Van Oldenborghweg. Via de Bloedweg klim je Egmond aan Zee weer binnen. Dit is een behoorlijke heuvel. Daarna is het nog 500 meter naar de finish op de Zeeweg, vlak na Hotel Zuiderduin.

BUFF® Klimklassement
Deelnemers kunnen strijden om leuke prijzen bij het BUFF® Klimklassement op de Bloedweg. Lukt het jou om op dit segment, tussen het 9 en 10 km-punt, nog het tempo te verhogen? De 600 meter lange Bloedweg door de duinen is wel bestraat, maar niet geasfalteerd en gaat stevig omhoog: 7,9% op het steilste stuk. De snelste drie mannen en de snelste drie vrouwen bij de recreanten winnen een BUFF® prijzenpakket.
Tijdklokken en tijdslimiet
Bij de start, de finish en op het 5,25 km-punt staan tijdklokken. Deze klokken staan ingesteld op de start van de wedstrijd (10.25 uur). Onthoud bij de start de tijd op de klok, zodat je onderweg jouw tussentijden kunt berekenen.

Voor de kwart marathon geldt een limiet van 1,5 uur.
Rechts houden
Voor een betere doorstroming op het parcours vragen wij iedereen zoveel mogelijk rechts te houden, zodat er links ingehaald kan worden.
Getij
Het water staat tijdens de 2024 editie om 5.47 en 18.06 uur op de hoogste stand en om 13.39 uur op de laagste stand. Dit betekent dat de lopers over een breed strand zullen lopen. 

Start en finish

De start- en finish van de NN Egmond Halve Marathon bevinden zich in Egmond aan Zee. Alle starts vinden plaats vanaf de Boulevard Noord. Het is vanaf Sporthal De Watertoren ongeveer 1 km lopen en de startvakken worden vanaf de sporthal aangegeven met borden.

Startvakken
Ieder startvak wordt met een kleur aangegeven. Deze kleur komt overeen met de kleur van de balk op jouw startnummer. De startvakken van de recreatieloop worden ingedeeld op basis van de opgegeven streeftijd. Let op! Het is niet toegestaan om in een eerdere groep te starten. Starten in een latere groep is wel mogelijk.

Starttijden
Finish
De finish van de kwart marathon is op de Zeeweg, ter hoogte van de hoofdingang van Hotel Zuiderduin. De tijdslimiet van de kwart marathon is 1 uur en 30 minuten. De finish sluit om 12.20 uur. 
Kledinginname
Vlakbij de sporthal kun je kleding inleveren of achterlaten. Dit kan op de volgende locaties:

1. In de tenten voor Sporthal De Watertoren (bewaakt);
2. In de tent op het voetbalveld van VV Egmondia (onbewaakt).

Bij inlevering van jouw tas bij Sporthal De Watertoren krijg je een sticker op jouw startnummer geplakt en een corresponderend nummer op je tas. Na afloop kun je aan de hand van dit nummer je tas weer ophalen. Let op! Laat je kleding niet achter bij de startvakken en bind deze niet vast aan de hekken, want deze wordt direct na de start verwijderd. Na de finish krijg je een poncho, zodat je niet afkoelt.
Kleed- en douchegelegenheid
Naast Sporthal De Watertoren, op het veld van VV Egmondia, is een grote verwarmde tent geplaatst, waar deelnemers zich kunnen omkleden. In de kleedkamers van de voetbalvereniging, die ook beschikbaar zijn, is zeer beperkte douchegelegenheid aanwezig. De kleed- en douche-accommodatie, die zich in de sporthal bevindt, is beschikbaar voor deelnemers aan de Businessloop (inclusief goede doelen teams). Voor deelnemers aan de Businessloop wordt ook een speciale Businesstent geplaatst naast de sporthal.

Voor Sporthal De Watertoren wordt een lockerwagen geplaatst. De kosten voor het huren van een locker zijn € 5,- waarvan € 2,- borg wordt gerekend.

Verzorging

AfstandAA Drink Iso LemonWaterBananen
5,5 km
8 km


Finish