Kwart marathon 

De kwart marathon, oftewel 10,5 km. De ideale afstand voor beginnende hardlopers of liefhebbers van een kortere afstand.

Parcours

De kwart marathon start op de Boulevard Noord. Na de start loop je eerst een ronde van 3 km door de badplaats. Via de hoofdstrandopgang loop je vervolgens ruim 2 km over het strand tot aan Egmond-Binnen. Hier volgt een behoorlijke klim richting het Noordhollands Duinreservaat van PWN. Er volgen verharde wegen tot Egmond aan Zee met een heuvelachtige Middenweg en de Van Oldenborghweg. Via de Bloedweg klim je Egmond aan Zee weer binnen. Dit is een behoorlijke heuvel. Daarna is het nog 500 meter naar de finish op de Zeeweg, vlak na Hotel Zuiderduin.

Klik hier voor meer informatie over het parcours.

Start en finish

De start- en finish van de NN Egmond Halve Marathon bevinden zich in Egmond aan Zee. Alle starts vinden plaats vanaf de Boulevard Noord in Egmond aan Zee. Het is vanaf Sporthal De Watertoren ongeveer 1 km lopen en de startvakken worden vanaf de sporthal aangegeven met borden.

Start

Startvakken
Ieder startvak wordt met een kleur aangegeven. Deze kleur komt overeen met de kleur van de balk op jouw startnummer. De startvakken van de recreatieloop worden ingedeeld op basis van de opgegeven streeftijd. 

Let op! Het is niet toegestaan om in een eerdere groep te starten. Starten in een latere groep is wel mogelijk.

Starttijden

Finish 

De finish van de kwart marathon is op de Zeeweg, ter hoogte van de hoofdingang van Hotel Zuiderduin. De tijdslimiet van de kwart marathon is 1 uur en 40 minuten. De finish sluit om 12.20 uur. 

Overige deelnemersinformatie

Kleed- en douchegelegenheid
Naast Sporthal De Watertoren, op het veld van VV Egmondia, is een grote verwarmde tent geplaatst, waar deelnemers zich kunnen omkleden. In de kleedkamers van de voetbalvereniging, die ook beschikbaar zijn, is zeer beperkte douchegelegenheid aanwezig. De kleed- en douche-accommodatie, die zich in de sporthal bevindt, is beschikbaar voor deelnemers aan de Businessloop (inclusief goede doelen teams). Voor deelnemers aan de Businessloop wordt ook een speciale Businesstent geplaatst naast de sporthal.
Kleding
Vlakbij de sporthal kun je kleding inleveren of achterlaten. Dit kan op de volgende locaties:

1. In de tenten voor Sporthal De Watertoren (bewaakt);
2. In de tent op het voetbalveld van VV Egmondia (onbewaakt).

Bij inlevering van jouw tas bij Sporthal De Watertoren krijg je een sticker op jouw startnummer geplakt en een corresponderend nummer op je tas. Na afloop kun je aan de hand van dit nummer je tas weer ophalen.
Lockerwagen
Voor Sporthal De Watertoren wordt een lockerwagen geplaatst. De kosten voor het huren van een locker zijn € 5,00 waarvan € 2,00 borg wordt gerekend.

Let op! Laat je kleding niet achter bij de startvakken en bind deze niet vast aan de hekken, want deze wordt direct na de start verwijderd. Na de finish krijg je een poncho, zodat je niet afkoelt.
Prijzen
Bij de wedstrijdloop zijn er geldprijzen te winnen. Kijk hier voor het prijzenschema. De prijzen worden enige weken na het evenement overgemaakt. Daarnaast krijgt de top drie mannen en vrouwen van de volgende categorieën een ereprijs: overall, Nederlanders, Egmonders en Combiklassement (halve en kwart marathon).
Prijsuitreiking
De prijsuitreiking van de kwart marathon is om 12.15 uur in Sporthal De Watertoren. De prijzen van de halve marathon en het combiklassement halve marathon worden om 15.00 uur in de sporthal uitgereikt. De volgende winnaars worden gehuldigd:

- 1e drie mannen en vrouwen kwart marathon (om 12.15 uur)
- 1e drie Combiklassement mannen en vrouwen kwart marathon (om 12.15 uur)