Bereikbaarheid

Pendelbussen

Egmond aan Zee is tussen 8.00 en 18.00 uur afgesloten voor al het binnenkomend auto- en motorverkeer. Binnen die tijden is Egmond te bereiken met pendelbussen, met de fiets of lopend. Wij raden deelnemers én toeschouwers aan gebruik te maken van de pendelbussen. De bussen rijden over de autovrije Heilooër Zeeweg of de Hoeverweg direct naar Sporthal De Watertoren in Egmond aan Zee. Vanuit Alkmaar duurt dit gemiddeld 20 tot 25 minuten en vanuit Heiloo gemiddeld 15 minuten. Op het kaartje zie je de parkeermogelijkheden. 
Opstapplaatsen
Er zijn voor de pendelbussen twee opstapplaatsen in Alkmaar en twee in Heiloo.

Alkmaar
  • P1 Sportpaleis Alkmaar, Terborchlaan 200, 1861 LE, Alkmaar 
  • P2 Bergermeer Alkmaar, Robonsweg 1, 1816 MK, Alkmaar

Heiloo
  • P3 NS Station Heiloo, Stationsweg 90a, 1851 LM, Heiloo
  • P4 Noorderneg Heiloo, De Omloop 12, 1852 RJ, Heiloo
Vertrektijden
De bussen vertrekken vanaf 8.30 uur vanaf deze opstapplaatsen. Gemiddeld vertrekt er elke 10 minuten een bus. Pendelbussen rijden tot uiterlijk 12.00 uur naar Egmond aan Zee.

Buskaartje
Om gebruik te kunnen maken van de pendelbussen, is een QR-code vereist. Heb jij een pendelbusticket besteld bij inschrijving? Dan vind je in jouw persoonlijke dashboard (zie via bevestigingsmail of deelnemersinformatiemail een week voor het evenement) een QR-code. Deze kun je laten scannen voordat je de bus instapt. Kaartjes zijn daarnaast bij vertrek van de bussen voor € 7,- per stuk verkrijgbaar. Kinderen t/m 13 jaar reizen gratis met de pendelbus. Mocht je ter plekke nog een kaartje willen aanschaffen, houd er dan rekening mee dat het op bepaalde momenten erg druk kan zijn bij de verkoopunits en enkel per pin betaald kan worden.

Spits
Tussen 14.30 en 16.00 uur is er een piek in het aantal deelnemers dat Egmond aan Zee wil verlaten. Hierdoor kunnen er langere wachttijden bij de pendelbushalte ontstaan. Vervelend voor de deelnemers en de organisatie. Heb je geen haast, dan kun je tussen 14.30 en 16.00 uur beter even wachten in een horecagelegenheid, dan in de rij voor de bussen. Er worden tijdens de spits wel extra bussen ingezet. Op deze manier hopen we de wachttijden zoveel mogelijk te beperken. Egmond is echter een kustdorp met slechts één uitvalsweg, waardoor oponthoud nooit helemaal te voorkomen is. Er zullen dit jaar 5 pendelbussen tot 18.00 uur doorrijden, zodat deelnemers niet gehaast het dorp uit hoeven.

Na afloop
De bussen vertrekken vanuit Egmond aan Zee vanaf de Sportlaan, nabij VV Egmondia. Dit is op ongeveer 200 meter afstand van Sporthal De Watertoren. De pendelbus rijdt vanaf 12.00 tot 18.00 uur terug naar Heiloo en Alkmaar.

Openbaar vervoer

Als je met de trein komt, dan raden wij je aan om uit te stappen op NS-station Heiloo en vanaf daar gebruik te maken van de pendelbussen. Op het station is bewegwijzering aanwezig om je te verwijzen naar de pendelbussen, waarvan de opstaphalte zich op circa 100 meter afstand van het station bevindt.

Meer informatie over de dienstregelingen van het Openbaar Vervoer is te vinden op:

Auto

Wij raden je aan de auto te parkeren op één van de voorgestelde parkeerplaatsen en vanaf daar met een pendelbus verder te reizen naar Egmond aan Zee.

P1 Alkmaar bij het Sportpaleis
dres: Olympiaweg, 1816 MJ Alkmaar
  • Komende uit Den Helder rijd je via de noordelijke Randweg (N9) om Alkmaar; neem afslag Egmond de Terborchlaan op; Neem vervolgens de eerste afslag rechts en de bestemming bevindt zich aan de rechterkant. 
  • Komende vanaf de A9 neem de afslag Ring West (N9) richting Den Helder; neem afslag Ring West (Den Helder) op de rotonde; Blijf doorrijden tot afslag Egmond en de bestemming bevindt zich aan de rechtkant.

P2 Alkmaar bij Bergermeer

Adres: Robonsbosweg 1, 1816 MK Alkmaar
  • Komende uit Den Helder rijd je via de noordelijke Randweg (N9) om Alkmaar; neem afslag P+R Bergermeer en ga vervolgens met de weg maar naar rechts en de bestemming bevindt zich aan de rechterkant. 
  • Komende vanaf de A9 neem de afslag Ring West (N9) richting Den Helder; Neem afslag Ring West (Den Helder) op de rotonde; Blijf doorrijden tot afslag P+R Bergermeer en de bestemming bevindt zich aan de rechterkant.

P4 Heiloo bij Noorderneg 
Adres: De Omloop 12, 1852 RJ Heiloo
  • Komende vanaf Castricum sla linksaf naar de Stationsweg; Sla op de derde rotonde rechtsaf naar de Omloop; weg vervolgen en de bestemming bevindt zich aan de linkerkant.
  • Komende vanaf Alkmaar sla rechtsaf naar de Stationsweg; Sla op de derde rotonde rechtsaf naar de Omloop; weg vervolgen en de bestemming bevindt zich aan de linkerkant.

Busreizen

Vanuit heel Nederland reizen groepen naar de NN Egmond Halve Marathon. De touringcars worden op loopafstand van Sporthal De Watertoren gestald. Bekijk hier alle aangeboden busreizen naar de NN Egmond Halve Marathon.

Wil je ook een busreis onder de aandacht brengen? Neem dan contact op met Le Champion via info@lechampion.nl.