Overige informatie

Historie

In 45 jaar tijd is de NN Egmond Halve Marathon uitgegroeid tot een van de populairste en meest massale lopen van Nederland. De regelmatige aanwezigheid van nationale en internationale toplopers heeft in belangrijke mate bijgedragen aan de internationale bekendheid, die deze jaarlijkse loop op de tweede zondag in januari verworven heeft. Lees hier meer over de historie van het evenement.

Medische verzorging

De medische begeleiding is in handen van het Rode Kruis. Het Rode Kruis is op vele plaatsen langs het parcours aanwezig. Daarnaast is het Rode Kruis ook bij de finish en in Sporthal De Watertoren aanwezig en rijdt de Reddingsbrigade met diverse auto’s op het strand. Heb je onderweg dringend medische hulp nodig en bevind je je niet bij een Rode Kruis post, dan kun je in geval van nood het speciale telefoonnummer van het Rode Kruis bellen: 06-30819659.

Massage

Voor en na de loop kun je in Sporthal De Watertoren terecht voor een massage. Een massage duurt gemiddeld 20 minuten. De gemiddelde wachttijd is 45 minuten. Je wordt verzocht een handdoek mee te nemen. De massage wordt verzorgd door het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS).

Statistieken

Wil je de statistieken van eerdere jaren bekijken? Klik dan hier.

Blarenbal 

Op zondag 8 januari wordt de NN Egmond Halve Marathon in Hotel Zuiderduin afgesloten met het traditionele Blarenbal. Dit jaarlijks terugkerend muziekevenement is bestemd voor alle deelnemers, supporters en toeschouwers. Om 15.30 uur gaat de Zuiderduinzaal open en vanaf 16.00 uur zal de band Jambassadors voor een swingend liveoptreden zorgen. De entree bedraagt slechts € 5,- p.p. en het feest duurt tot 20.15 uur. Legitimatie is verplicht. Neem voor meer informatie contact op met Hotel Zuiderduin via 072-7502000 of info@zuiderduin.nl. Je kunt tevens terecht op de website van het hotel: www.zuiderduin.nl.