Training

Een goede voorbereiding is een belangrijke basis voor het voltooien van een kwart of halve marathon. Ook voor de editie van 2023 worden diverse trainingen en schema's aangeboden. 

Pre-Run NN Egmond Halve Marathon

10 december 2022

Wanneer je in training bent voor de NN Egmond Halve Marathon of kwart marathon, mag de Pre-Run NN Egmond Halve Marathon niet ontbreken in je trainingsschema. Op zaterdag 10 december kun je kiezen voor een route van 16 of 8 km, een ideale voorbereiding op beide onderdelen. Ook als je niet in training bent voor de NN Egmond Halve ­Marathon, ben je natuurlijk van harte welkom bij deze run. Je loopt door het bos, de duinen en over de heide van het Noordhollands Duinreservaat, waar je zomaar een kudde wilde paarden of Schotse Hooglanders kunt tegenkomen.

Klik hier voor meer informatie
12 weken Egmond Special van Michel Butter en Guido Hartensveld

Michel Butter – één van de beste Nederlandse marathonlopers allertijden – en Guido Hartensveld – internationaal hardloopcoach – zetten met TwoZeroNine hun kennis en ervaring in om via online begeleiding de individuele hardloper te voorzien van maatwerk. Le Champion en TwoZeroNine kunnen jou dankzij een unieke samenwerking helpen om optimaal voorbereid aan de start te staan bij de NN Egmond Halve Marathon.


  • Persoonlijk hardloopschema speciaal gemaakt voor 'Egmond'
  • Inclusief testprotocol, monitoring en feedback
  • Geschikt voor zowel beginnende lopers als wedstrijdlopers
  • Unieke kans om begeleid te worden door een topatleet & topcoach
  • Inclusief een inspirerende hardloopclinic specifiek gericht op 'Egmond'
  • Startdatum vanaf 17 oktober 2022, gelimiteerd aantal plekken

Investering voor 12 weken
Normaal € 177,00 / voor NN Egmond Halve Marathon deelnemers € 99,00.

Inschrijving
Wil jij van deze unieke begeleiding gebruikmaken? Schrijf je dan uiterlijk 12 oktober in via TwoZeroNine.

Klik hier voor meer informatie en inschrijven

Trainingsarrangement 'Egmond Stage' A.V. Castricum

Vanaf woensdag 7 september 2022 tot begin januari 2023 organiseert de Atletiekvereniging Castricum voor recreatieve lopers hardlooptrainingen. Deze trainingen, bekend als de AVC-Egmondstage, zijn bedoeld om op 8 januari 2023 bij de NN Egmond Halve Marathon goed voorbereid aan de start te staan. AV Castricum wil graag zoveel mogelijk lopers in de gelegenheid stellen om zich samen met andere hardlopers goed op de Egmond Halve Marathon voor te bereiden. Samen trainen betekent natuurlijk ook een extra stuk gezelligheid en stimulans. Daarom heeft de Castricumse atletiekvereniging een 'trainingsstage' voor lopers die zich specifiek op die 21,1 km willen voorbereiden.


Tijdstip trainingen
De trainingen vinden plaats op:
- maandag van 19.30 tot 20.45 uur (training op atletiekbaan en op straat voor de langere duurlopen)
- woensdag van 19:30 tot 20.45 uur (training op atletiekbaan)
- zaterdag van 9.15 tot 10.45 uur (training in duinen of op het strand, vertrek vanaf atletiekbaan)

Kosten
De kosten voor de stage bedragen € 80,50. Daarvoor mag je aan 51 trainingen meedoen.

Klik hier voor meer informatie en inschrijven

Strand- & Duinlopen A.V. Castricum 

30 oktober 2022, 4 december 2022, 31 december 2022

Ter voorbereiding op de NN Egmond Halve Marathon kun je ook kiezen voor de Strand- & Duinlopen van A.V. Castricum. De start en finish zijn bij de atletiekbaan in Castricum. Het parcours van de diverse afstanden loopt door het prachtige duingebied van PWN en over het strand. Bij de eerstvolgende twee loopjes kun je kiezen uit de onderstaande afstanden:

  • 30 oktober 2022: 2,3 km | 4,0 km | 8,8 km (wedstrijd) | 12,4 km 
  • 4 december 2022: 2,3 km | 4,0 km | 10,1 en 15 km (wedstrijd)
  • 31 december 2022: 2,3 km | 4,0 km | 10,1 km (wedstrijd) en 15 km 

Klik hier voor meer informatie

DEM Denneman Strand Cross

13 november 2022

Zin in een cross over het strand en duingebied van Wijk aan Zee? Doe dan mee met de DEM Denneman Strandcross Wijk aan Zee op zondag 13 november.

De volgende afstanden staan op het programma: Pupillen (1,1 kilometer), G-atleten (1,1 kilometer), Junioren (2,6 kilometer), Sprintcross voor Junioren A/B (2,6 kilometer), Wedstrijdcross voor dames en een Wedstrijdcross voor heren.

Klik hier voor meer informatie


Trainingen Running Holland in Amsterdam

Hardloopschool Running Holland organiseert cursussen in voorbereidingen op de 10,5 km en de 21,1 km van de NN Egmond Halve Marathon. De trainingen zijn compleet met veel individuele aandacht een aanwijzingen en worden aangeboden op 7 locaties in de stad en op 4 verschillende niveau’s.

Klik hier voor cursussen 21,1 km

Klik hier voor cursussen 10,5 km