Training

 

Training

Een goede voorbereiding is een belangrijke basis voor het voltooien van een kwart of halve marathon. Ook voor de editie van 2024 worden diverse trainingen en schema's aangeboden.* 

Pre-Run NN Egmond Halve Marathon

9 december 2023

Wanneer je in training bent voor de NN Egmond Halve Marathon of kwart marathon, mag de Pre-Run NN Egmond Halve Marathon niet ontbreken in je trainingsschema. Op zaterdag 10 december kun je kiezen voor een route van 16 of 8 km, een ideale voorbereiding op beide onderdelen. Ook als je niet in training bent voor de NN Egmond Halve ­Marathon, ben je natuurlijk van harte welkom bij deze run. Je loopt door het bos, de duinen en over de heide van het Noordhollands Duinreservaat, waar je zomaar een kudde wilde paarden of Schotse Hooglanders kunt tegenkomen.

Klik hier voor meer informatie
Dem Denneman Strandcross 

12 november 2023

Een goede training op de NN Egmond Halve Marathon is de Denneman Strandcross in Wijk aan Zee. Deze wedstrijd kent meerdere afstanden, waaronder een junioren race, die voornamelijk over het strand gaan. Voorinschrijving kan via de website van AV DEM, na-inschrijving kan op de dag zelf bij Beachclub Sunsea.

 • 12 november 10:30: Junioren (U14/U16) 2,6 km 
 • 12 november 11:00: 3,3 km | 6,6 km | 9,9 km

Meer informatie en inschrijven

Vortza trainingsapp

Vortza is een nieuwe trainingsapp die jou kan helpen bij je training en inzicht geeft in de data die uit jouw horloge komt (let op: Strava benodigd). Met deze inzichten en persoonlijk training suggesties kan jij je gestelde hardloopdoel bereiken. Hiernaast helpt Vortza je met het kiezen van een ambitieus en realistisch doel. Door het analyseren van jouw sportdata houdt Vortza de balans tussen training en herstel voor jou in de gaten en verkleinen we de kans op blessures. Zo kun jij van je training blijven genieten en verschijn je goed voorbereid aan de start.

Vortza is beschikbaar vanaf half september (Nederlands en Engels). Eerste 14 dagen gratis! Hiernaast kun je nu tijdelijk profiteren van de Vortza kortingsvoucher welke recht geeft op 25% korting op iedere maand tot en met de maand van dit evenement. Zo betaal je enkel € 9,- (in plaats van € 12,-) per maand voor je Vortza abonnement. Bestel de tijdelijke Vortza kortingsvoucher voor € 2,- bij jouw inschrijving.

Meer informatie

12 weken Egmond Special van Michel Butter en Guido Hartensveld

Michel Butter – één van de beste Nederlandse marathonlopers allertijden – en Guido Hartensveld – internationaal hardloopcoach – zetten met TwoZeroNine hun kennis en ervaring in om via online begeleiding de individuele hardloper te voorzien van maatwerk. Le Champion en TwoZeroNine kunnen jou dankzij een unieke samenwerking helpen om optimaal voorbereid aan de start te staan bij de NN Egmond Halve Marathon.

 • Persoonlijk hardloopschema speciaal gemaakt voor 'Egmond'
 • Inclusief testprotocol, monitoring en feedback
 • Geschikt voor zowel beginnende lopers als wedstrijdlopers
 • Unieke kans om begeleid te worden door topcoaches 
 • Inclusief een inspirerende hardloopclinic specifiek gericht op 'Egmond'
 • Startdatum 23 oktober 2022, gelimiteerd aantal plekken

Investering voor 12 weken
Normaal € 177,- / voor NN Egmond Halve Marathon deelnemers € 99,-. 

Inschrijving
Wil jij van deze unieke begeleiding gebruikmaken? Schrijf je dan uiterlijk 18 oktober in via TwoZeroNine.

Meer informatie en inschrijven 

Trainingsarrangement 'Egmond Stage' A.V. Castricum

Vanaf woensdag 6 september tot 15 januari 2024 organiseert de Atletiekvereniging Castricum voor recreatieve lopers hardlooptrainingen. Deze trainingen, bekend als de AVC-Egmondstage, zijn bedoeld om op 14 januari 2024 bij de NN Egmond Halve Marathon goed voorbereid aan de start te staan. AV Castricum wil graag zoveel mogelijk lopers in de gelegenheid stellen om zich samen met andere hardlopers goed op de Egmond Halve Marathon voor te bereiden. Samen trainen betekent natuurlijk ook een extra stuk gezelligheid en stimulans. Daarom heeft de Castricumse atletiekvereniging een 'trainingsstage' voor lopers die zich specifiek op die 21 km of de 10 km willen voorbereiden.


Tijdstip trainingen
De trainingen vinden plaats op:
- maandag van 19.30 tot 20.45 uur (training op atletiekbaan en op straat voor de langere duurlopen)
- woensdag van 19:30 tot 20.45 uur (training op atletiekbaan)
- zaterdag van 9.15 tot 10.45 uur (training in duinen of op het strand, vertrek vanaf atletiekbaan)

Kosten
De kosten voor de stage bedragen € 80,50. Daarvoor mag je aan 51 trainingen meedoen.

Meer informatie en inschrijven

Strand- & Duinlopen A.V. Castricum 

29 oktober 2023, 3 december 2023, 7 januari 2023 en 18 februari 2024

Ter voorbereiding op de NN Egmond Halve Marathon kun je ook kiezen voor de Strand- & Duinlopen van A.V. Castricum. De start en finish zijn bij de atletiekbaan in Castricum. Het parcours van de diverse afstanden loopt door het prachtige duingebied van PWN en over het strand. Je kunt kiezen uit de onderstaande afstanden. Voorinschrijving kan via de website van AV Castricum, na-inschrijving kan op de dag zelf tot een half uur voor de start.

 • 29 oktober 2023: 2,3 km | 4,0 km | 8,8 km (wedstrijd) | 12,4 km 
 • 3 december 2023: 2,3 km | 4,0 km | 10,1 en 15 km (wedstrijd)
 • 7 januari  2024: 2,3 km | 4,0 km | 10,1 km (wedstrijd) en 15 km
 • 18 februari 2024: Parnassia loop 2,4 km | 4,80 km | 10 km

Klik hier voor meer informatie

Trainingen Running Holland in Amsterdam

Running Holland organiseert in zowel Amsterdam als Haarlem cursussen ter voorbereiding op de 21,1 km van Egmond (***, ****, *****) en ook in voorbereiding op de 10,5 km (**). Deze cursussen worden aangeboden op 4 verschillende niveaus en op 10 locaties in Amsterdam en Haarlem.

Meer informatie
*Meer informatie over diverse trainingen en schema's volgt zo snel mogelijk.