Bewoners

De NN Egmond Halve Marathon brengt voor bewoners, naast veel vermaak, ook in de volgende straten een aantal beperkingen met zich mee. In overleg met de gemeente en politie is een verkeersplan opgesteld om het evenement zo soepel, maar ook vooral zo veilig mogelijk te laten verlopen.

  • Op zondag 12 januari wordt het dorp afgesloten voor al het verkeer tussen 8.00 en 18.00 uur. Het is niet mogelijk om Egmond aan Zee binnen te rijden. Autoverkeer is in Egmond aan Zee wel beperkt mogelijk, zie hieronder meer informatie. Binnen die tijden is Egmond te bereiken met pendelbussen, met de fiets of lopend. Wij raden deelnemers én toeschouwers aan gebruik te maken van de pendelbussen. Meer informatie voor de pendelbussen
  • De Sportlaan, Boulevard Noord, Boulevard Zuid, Boulevard de Vassy, Vuurtorenplein en de Watertorenweg zijn helemaal afgesloten. Indien u met de auto Egmond aan Zee uit moet, kunt u het dorp wel uitrijden. Het is echter niet mogelijk te rijden in het gebied ten zuiden van de Zeeweg en overige wegen, die onderdeel uitmaken van het parcours. Dit zijn de Kennedyboulevard, Winkelmanplantsoen, Montgomerystraat, Rooseveltstraat, Karel Doormanlaan, Marshallstraat, Churchillaan, Eisenhowerstraat, Trumanplein, Sternlaan, Plevierenlaan, Wilhelminastraat, Voorstraat (tussen Trompstraat en Prins Hendrikstraat), Trompstraat, Admiraal de Ruyterweg en de Zeeweg. Deze wegen worden afgesloten tussen 10.00 en 16.00 uur.
  • Na 12.00 uur is het wel mogelijk om via de volgende straten Egmond aan Zee te verlaten: Plevierenlaan, Prins Hendrikstraat, Voorstraat, Trompstraat en Wilhelminastraat.

Parkeerverboden in de week voor het evenement

Straat Parkeerverbod vanaf Parkeerverbod tot
Boulevard de Vassy Parkeerverbod (van Westeinde tot Emmastraat)  
Boulevard Noord tussen de Emmastraat en de Wilhelminastraat Parkeerverbod vanaf 9 januari 12.00 uur Maandag 13 januari 17.00 uur
Boulevard Noord (overig) Parkeerverbod vanaf 11 januari 6.00 uur Zondag 12 januari 18.00 uur
Vuurtorenplein Zondag 12 januari 08.00 uur Zondag 12 januari 17.00 uur
Boulevard de Vassy (oost tussen Vuutorenplein en Wilhelminastraat) Zondag 12 januari 08.00 uur Zondag 12 januari 14.00 uur
Boulevard Zuid Zondag 12 januari 06.00 uur Zondag 12 januari 17.00 uur
Plevierenlaan (west- en oostzijde) Zondag 12 januari 08.00 uur Zondag 12 januari 12.00 uur
Wilhelminastraat (tussen Beatrixstraat en Boulevard Noord) Zaterdag 11 januari 07.00 uur Zondag 12 januari 18.00 uur
Burgemeester Nielestraat Parkeren alleen in de vakken  
Churchillaan Parkeren alleen in de vakken  
Kennedyboulevard Parkeren alleen in de vakken  
Parkeerterrein de Werf Parkeerverbod  
Prins Hendrikstraat Parkeerverbod  
Rooseveltstraat Parkeren alleen in de vakken  
Trompstraat Parkeren alleen in de vakken  
Voorstraat Parkeerverbod  
Zeeweg Parkeren alleen in de vakken  

Autoverkeer in Egmond aan Zee beperkt mogelijk
Woon je in Egmond aan Zee en wil je je binnen Egmond aan Zee verplaatsen is dit beperkt mogelijk. Het is niet mogelijk om te oversteken op de straten waar het parcours loopt. Wel is het buiten het parcours mogelijk om je gemakkelijk te verplaatsen.

Oversteekplaatsen parcours
Het is mogelijk om ter hoogte van de hoofdstrandafgang de weg over te steken. Dit is continue mogelijk en je hebt hierbij geen last van de deelnemers die op het parcours lopen.

Versier uw huis
De bewoners van Egmond aan Zee doen er ieder jaar alles aan om de sporters welkom te laten voelen. Woont u langs de route, versier uw huis en maak het gezellig met muziek of een partytent buiten. Moedig de hardlopers aan die langs uw huis komen en geef ze nog een extra boost richting  de finish.

Opbouwwerkzaamheden
Vanaf vrijdag 11 januari vinden er in Egmond aan Zee al diverse opbouwwerkzaamheden plaats. Er worden bijvoorbeeld al hekken geplaatst op de Boulevard Noord, waarvoor de weg indien nodig wordt afgesloten.

Egmond-Pier-Egmond
Zaterdag 11 januari vindt om 9.00 uur de start van het fietsevenement Egmond-Pier-Egmond plaats. Start en finish zijn op de Boulevard Noord. Voor zaterdag geldt tevens een parkeerverbod voor Boulevard Noord en het Vuurtorenplein.