Ruim 20.000 strandracers en hardlopers starten het nieuwe jaar in Egmond aan Zee

- Parcours NN Egmond Halve Marathon wordt aangepast -

Komend weekend staat Egmond aan Zee weer in het teken van twee prachtige sportevenementen. Op zaterdag 13 januari gaat de strandrace GP Groot Egmond-Pier-Egmond van start, waar ruim 3.000 fietsers aan meedoen. Een dag later op zondag 14 januari komen zo’n 18.000 lopers in actie bij de NN Egmond Halve Marathon. De winterklassiekers staan ieder jaar garant voor een geweldig spektakel. Sportorganisatie Le Champion roept iedereen op om de sporters te komen aanmoedigen.

Aanpassing parcours halve marathon
Het parcours van de NN Egmond Halve Marathon is dit jaar anders dan andere jaren. Als gevolg van de regenval is het grondwater in de duinen hoog, wat betekent dat er niet over het oorspronkelijke parcours gelopen kan worden. Dit heeft invloed op de halve marathon en de Egmond Mini Marathon, op Camping Bakkum. De verwachting van PWN is dat ondanks de mindere regenval van komende dagen, dit ook zondag nog het geval is. In overleg met PWN, Camping Bakkum, de gemeentes Bergen en Castricum, provincie Noord-Holland en de politie wordt het parcours aankomende zondag aangepast.

Het parcours gaat, nadat de deelnemers het strand verlaten bij Castricum aan Zee, niet direct de duinen in. Zij lopen eerst een stukje langs de Zeeweg en gaan daarna via de Van Oldenborghweg de duinen in. Om na deze genomen aanpassingen uit te komen op een halve marathon, lopen de deelnemers op de terugweg naar de finish extra kilometers in Egmond-Zuid.

Volg deelnemers met de Le Champion app
Alles over de GP Groot Egmond-Pier-Egmond en de NN Egmond Halve Marathon is terug te vinden in de Le Champion app. Denk aan interactieve parcourskaarten, starttijden en reisadvies. Met de LiveTracking-functie kunnen supporters de fietsers en lopers realtime volgen. De app kan gratis worden gedownload in de App of Play Store.

Live op NH
De NN Egmond Halve Marathon is vanaf 12.00 uur live te volgen op NH. Daarnaast zijn beide evenementen het gehele weekend live te volgen op radio en televisie via RTV 80.

Organisatie zoekt nog vrijwilligers
Ruim 350 vrijwilligers, groepen en (sport) verenigingen helpen jaarlijks mee om de twee evenementen tot een succes te maken. Le Champion is nog op zoek naar vrijwilligers, die willen helpen op het parcours of bij de kledinginname- en uitgifte. Aanmelden kan via vrijwilligers@lechampion.nl of kijk op www.lechampion.nl/vrijwilligers-egmond-weekend.

Toeschouwers
Om 11.00 uur klinkt vanaf de Boulevard Noord het startschot voor de GP Groot Egmond-Pier-Egmond. Het parcours loopt over het strand naar de Pier in Velsen-Noord. In Wijk aan Zee en Castricum aan Zee verlaten de renners het strand voor een technische passage. Beiden zijn een uitstekende locatie voor toeschouwers om de fietsers aan te moedigen. Tijdens de NN Egmond Halve Marathon wordt er veel publiek verwacht in Egmond aan Zee. De start van de kwart marathon is om 10.25 uur en de halve marathon begint om 12.16 uur. Toeschouwers kunnen de lopers ook komen aanmoedigen bij de strandopgang in Castricum aan Zee of bij de cheering zone op Camping Bakkum Kom je met de auto naar de camping dan kun je parkeren bij Restaurant Johanna's Hof en niet bij de camping zelf.

Verkeersmaatregelen
Egmond aan Zee is op zaterdag toegankelijk voor autoverkeer, wel worden enkelen wegen afgesloten tussen 7.30 en 17.00 uur. Dit zijn de Sportlaan, Boulevard Noord, Boulevard Zuid, Boulevard de Vassy, Vuurtorenplein en de Watertorenweg. Op zondag is de badplaats tussen 8.00 en 18.00 uur wel afgesloten. Voor deelnemers en toeschouwers rijden er pendelbussen vanuit Heiloo en Alkmaar. Een retourticket met de pendelbus is ter plaatse te koop voor €7,-

Meer informatie over de verkeersmaatregelen: www.nnegmondhalvemarathon.nl/bewoners
Meer informatie over de evenementen is te vinden op www.gpgrootegmondpieregmond.nl en www.nnegmondhalvemarathon.nl.

Bekijk de nieuwe parcourskaart
09-01-2024